Véget ért az European Olympic Hopes Trophy

Sikerrel zárult az European Olympic Hopes Trophy, amely először Magyarországon került megrendezésre négy szomszédos európai golf nemzet kezdeményezésére. A fiatalok nagy örömmel vettek részt a rangos eseményen és a tavasz elején minden tudásukat latba vetve küzdöttek a győzelemért.

Mind a lányok mind a fiúk mezőnyében Csehország diadalmaskodott. A lányok között 2. helyezett Szlovákia, a 3. pedig Szlovénia csapata lett. A dobogó 2. és 3. fokára Szlovénia és Szlovákia csapata állhatott a fiúk között.

Ami a magyarokat illeti, a fiú és lány válogatott is mindhárom nap alatt küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. A fiúk csapata 3/2-re nyert a szerbek ellen, a lányok pedig rendkívül szoros játékban a 17. szakaszon 3/2 arányban alul maradtak a 2. helyezett szlovákokkal szemben. A szoros játékot tükrözi a szövetségi kapitány, Böndicz Gergő nyilatkozata, miszerint egy szerencsésebb ütéssel ki tudtuk volna harcolni a hosszabbítást a három elvesztett mérkőzésből kettő esetében.

A szervezők megállapodtak abban, hogy jövőre ismét Magyarországon, április 3. hetében újra összemérik tudásukat a szomszédos nemzetek válogatottai, amelyre meghívást kap az osztrák, a horvát, a lengyel és az olasz csapat is. A verseny formája továbbra is match play lesz.

Az ünnepélyes záró eseményről, amelyen a díjakat és az érmeket Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr adta át, szép emlékekkel indultak haza az első Olimpiai Reménységek versenyének résztvevői.

Via: MGSZ

Leave a Reply