KEMÉNY MUNKA A CIPRUSI EDZŐZÁBOROZÁSON

A korábbi évekhez hasonlóan, a ciprusi Paphos-on készült a junior válogatott EOHT kerete. A 2016. április 2-9. között tartott edzőtáborozáson tíz játékos vett részt, köztük az újoncoknak számító Hoffman Gréta, Jaczkovics Emma, Jancsik Renáta és Kiss Polett Karolina is. A tábor célja idén is a Skalicán rendezendő IV. EOHT tornára és a szezonra történő minél alaposabb felkészülés volt.

A lányok részéről Czernecki Laura, Hoffman Gréta, Jaczkovics Emma, Jancsik Renáta, Kiss Polett Karolina és  Tóth Maya utazott a felkészülési táborozásra, a fiúk csapatában pedig Greff Bálint, Holló Zsombor, Rózsa Dániel és Závaczki Bálint vett részt. A juniorok munkáját Böndicz Gergő, szövetségi kapitány és Ács-Gergely Virág, szövetségi asszisztens irányította.

“A táborozás során a juniorok reggel 9 órakor kezdték a napot. Ezt követően a driving range-n a swing, míg a short game area-ban különböző feladatokkal tűzdelve a putt, chip, pitch és homokütés gyakorlása következett, majd pályajátékkal folytattuk a napot. Hcp sorrendben fiúk  (a leghátsó elütőről) a lányok ellen mérkőztek, matchplay játékformában. A program este 6 órakor zárult. A helyi adottságoknak köszönhetően, két kiváló minőségű pályán is tudtunk játszani, a Secret Valley Golf Club és az Eléa Estate Golf Club pályáin. A játékosok a hét közepén egy pihenőnapot kaptak, amikor lehetőség nyílt az előző három nap történéseinek elemzésére.

Az edzőtábor utolsó két napján – a reggeli edzés mellett – a ciprusi junior válogatottal játszott csapatunk. A barátságos mérkőzés single matchplay játékformában zajlott. A két nap összecsapása alapján 12-8 arányban nyertünk Ciprus junior válogatottja ellen. Játékosaink számára és számomra is kitűnő lehetőség adódott felmérni, hol tartunk a felkészülésben és miben kell előrelépni a soronkövetkező European Olympic Hopes Trophy-ig. A barátságos mérkőzések során a ciprusi csapat tagjai a teljes HCP különbséget kapták meg az első napon, majd a másnap ezen igazítva, a 75{6617f83d72026087247abeac395e8a320a4e5a6ef392ad077221a403c3656c09}-át, amely azt gondolom, mindenki számára kellő kihívást jelentett.” – számolt be Böndicz Gergő, a junior válogatott szövetségi kapitánya az edzőtáborozás tapasztalatairól.

mgsz_0409

A játékosok értékelése

Czernecki Laura
Egyedüli játékosként az edzőtábor egymás közötti játékait és a ciprusi ellenfelei ellen is nyerni tudott. A szezon előtt ez mindenképen bizakodásra ad okot.

Hoffman Gréta
A csapat harmadik újonca. A tábor során kemény munkát végzett. Az első napi játékát megnyerte, másnapra azonban sajnos elfáradt, és a alulmaradt ellenfelével szemben.

Jaczkovics Emma
A keret legfiatalabbját köszönthetjük személyében. Szépen dolgozott a hét folyamán. Élete első válogatott eseményén ugyan alulmaradt, de biztatóan teljesített, amit a második napon már egy győzelemmel tudott zárni.

Jancsik Renáta
Szintén újoncként, a foursome játékformában játszott, majd a barátságos mérkőzésen első nap csak a putt-jai végett maradt alul, majd a záró napon ezt javítva, magabiztosan nyert.

 

Kiss Polett Karolina

Újoncként, az egymás közötti játékaiban a foursome formát gyakorolta, mely tanulásra szorul még, azonban a ciprusi ellenfelei ellen mindkét meccsét hozni tudta.

Tóth Maya
Laurához hasonlóan, minden egymás közötti mérkőzését megnyerte. Ciprusi ellenfelei ellen egy döntetlen és egy győzelemmel zárta a hetet.

Greff Bálint
Már az első napon is szépen játszott, de akkor még alul maradt ellenfelével szemben a putt-jai miatt. A második napon folytatta jó játékát, a putt-ja is javult, így – ahogy várható volt – ő is nyerni tudott.

Holló Zsombor
Amit az első napon elvett tőle a pálya a 18. szakaszon, azt másnap visszakapta, amikor nagyon nagy küzdelemben sikerült nyernie ciprusi ellenfele ellen.

Rózsa Dániel
A télen elvégzett swing-javítás és konditermi erősítéseknek köszönhetően távolságai jelentősen nőttek. Ennek kezelése néhányszor problémát okozott. A tábor végéhez közeledve a helyes ütőválasztás feljavult. Első nap alulmaradt, de a második napon ő is nyerni tudott.

Závaczki Bálint
Bálint kisebb sérülést összeszedve teljesítette a barátságos mérkőzés két napját. Első napon elvesztette összecsapását, a második napon pedig a 18. szakaszon felezte le játékát az ellenfelével szemben.

mgsz_0409_2

A ciprusi válogatott részéről Terry Scott, a ciprusi junior program igazgatója mondott köszönetet a magyar csapat ellen vívott küzdelem lehetőségéért és bizakodásának adott hangot, hogy jövőre is megmérkőzhet majd a két ország válogatottja.

Via: MGSZ