Ismét Szenior Európa-bajnokság Magyarországon

mgsz_0609

Az Európai Golf Szövetség 2015. június 11-13. között, a Pannonia Golf & Country Clubban rendezi a Nemzetközi Szenior Európa-bajnokságot, amelynek a Magyar Golf Szövetség a házigazdája. A rangos versenyre 17 nemzet 140 versenyzője adta le nevezését, a nők és férfiak versenyében ott találhatjuk az elmúlt év Európa-bajnokait is.

Ismét Magyarországra figyel az európai golf világ, hiszen a 2013-ban nagy sikerrel rendezett Férfi Szenior Csapat Európa-bajnokság után idén a Magyar Golf Szövetség a férfiak és nők legrangosabb európai szenior viadalát, a Nemzetközi Szenior Európa-bajnokságot láthatja vendégül.  A háromnapos stroke play versenyformában zajló küzdelem során 56 hölgy verseng az Európa-bajnoki címért, köztük a tavalyi három legjobb helyezett, élükön a walesi Jane Rees Európa-bajnokkal, de ott lesz az egyetlen magyar induló is, a háromszoros magyar női szenior bajnok, Szűcs Gabriella is. A férfiak mezőnyében a legtöbb golfozó Ausztriából, Belgiumból, Németországból, Hollandiából és az idén is versengő férfi Európa-bajnok, Clive Jones hazájából, Angliából érkezett.

A versenynapokat június 9-én és 10-én gyakorlónapok előzik meg. Június 11-én és 12-én 8.00 és 13.00 órakor, június 13-án 7.30 órakor startol a mezőny, az eredményhirdetésre várhatóan 18.00 órakor kerül sor.

A Nemzetközi Szenior Európa-bajnokság eredményeit az Európai Golf Szövetség honlapján kísérhetik figyelemmel.

Via: MGSZ