Hajrá fiúk! – XIV. Senior Masters Európa Bajnokság 2013.

Tizennégy évvel ezelőtt döntött az Európai Senior Golfozók Társaságainak Uniója arról, hogy a 70 éven felüli szeniorok részére „Masters” néven külön Európa Bajnokságot rendez.

A hat-hat fős bruttó és nettó csapatok három napon keresztül vetélkednek a bajnoki címért..

Első nap Four Ball Better Ball, a második nap „Greensome” a harmadik nap egyéni verseny formában. A bruttó csapatok az IVAN MAURA bajnokságban stroke playt, a nettók pedig az ADRIAAN DE BRUIJN kupáért stableford-ot játszanak.

Az idei Masters Európa Bajnokságot Spanyolországban a Marbella/Costa del Sol közeli Guadalmina Golf Club két 18 szakaszos pályája közül az 1959-ben megnyitott „Déli”-n rendezik. / 5532 méter, Par 72/. Érdekesség, hogy a 2002-ben felújított pályán  a 70 éven felüli super senior játékosok részére külön elütő-helyeket alakítottak ki.

A bajnoki címekért 20 nemzet csapata áll csatasorba a június 10.-i gyakorló napot követően.

Magyarország hatodszor vesz részt ezen a versenyen. 2005-ben a 8., 2008-ban a 13., 2010-ben a 11., 2011-ben a 14., 2012-ben pedig a 15. helyet sikerült megszerezni. Ritka részvételünk a létszám hiányból adódott és idén is csak a nettó kategóriában tudunk hadra fogható csapatot kiállítani.

A magyar csapat: Dr. Sándor L. Tamás csapatkapitány, Ellis Donald, Juszkó Stephan, Kerényi Tamás, Kovács István, Mánfay Molnár Tibor. 

Csapatunk nincs könnyű helyzetben, de a labda itt is gömbölyű és a részvétel a legfontosabb.

A versenyről a www.ems2013.com weboldal tudósít.

Via: MGSZ

Leave a Reply