Gelbmann – Old Lake Match Play Bajnokság 2021

Na, ki lesz a Király? 

avagy

 Gelbmann – Old Lake Match Play Bajnokság 2021

 1. Résztvevők:Az Old Lake Golf Club amatőr játékosai. (Azaz, a játékos HCP-vezető klubja az Old Lake, érvényes HCP-vel és az MGSZ által kibocsátott versenyengedéllyel rendelkezik.)
 2. Kategóriák:Férfiak, nők életkortól függetlenül együtt játszanak – nincsenek kategóriák.
 3. Elütő:Mindenki kötelezően a saját nemének és életkorának megfelelő elütőről játszik.
 4. Párbaj:Két játékos közötti egy, vagy két match play mérkőzés. Tehát “A” játékos játszik “B” játékossal egy odavágót, majd közös megegyezés esetén játszhatnak egy visszavágó mérkőzést.
 5. Pontozás:A játékosok a párbajok során mérkőzésenként pontokat gyűjtenek, az alábbiak szerint:

Match Play Pontok (MPP):

 • Megnyert mérkőzés: 1 pont
 • Döntetlen mérkőzés: 0 pont
 • Elvesztett mérkőzés: -1 pont

Windex (győzelmi index):

Minden megnyert mérkőzés esetén a játékos Windex-e a legyőzött játékos – a játék napján érvényes –  HCP-jével növekszik.

Például: “A” játékos (HCP: 10.6) legyőzi “B” játékost (HCP: 22.4), akkor “A” játékos kap +1 MPP-t és Windex-e növekszik 22.4-el, míg “B” játékos MPP-je 1 ponttal csökken. Ha a visszavágón “B” legyőzi “A”-t és időközben nem változtak a HCP-k, akkor “B” MPP-je növekszik 1 ponttal és Windex-e 10.6-al, míg “A” játékos MPP-je 1 ponttal csökken. “A” és “B” párbajának eredménye “A” játékos 0 MPP és 22.4 Windex, “B” játékos 0 MPP és 10.6 Windex.

 1. Alapszakasz: Játékosonként az első 5 párbaj számít alapszakasznak. Az alapszakaszban minden párbajt más-más ellenféllel kell lejátszani, tehát “A” és “B” játékos egy párbajt vívhat egymással. A visszavágó idejére nincs megkötés, bármikor lejátszható az alapszakasz és a főtábla során, de értelemszerűen még az “eredeti” párbajnak számít. A visszavágó nem kötelező, bármely játékos indoklás nélkül elutasíthatja.
 2. Főtábla: Játékosonként a 6. párbajtól a maximum 10. párbajig. A főtáblára került játékosok közül fog kikerülni a 4-es döntő mezőnye, tehát 5 vagy annál kevesebb párbajjal nem lehet a 4-es döntőbe kerülni, nem lehetséges megnyerni a Bajnokságot. A főtáblán lehetőség van arra, hogy “A” játékos és “B” játékos egy, és csakis egy újabb párbajt vívjon egymással, amennyiben bármelyikük már a főtáblára került, azaz már lejátszott legalább 6 párbajt.
 3. Döntők: A főtábla első négy helyezettje kerül a 4 fős döntőbe. A helyezési sorrendet az alapszakasz és a főtábla mérkőzéseinek során a játékos által gyűjtött MPP pontok és Windex alapján határozzuk meg. Amely játékos a legtöbb MPP-vel rendelkezik, az az első, aki a második legtöbb MPP-vel rendelkezik az a második, és így tovább. MPP egyenlőség esetén az alacsonyabb Windex megelőzi a magasabb Windex-et. Azonos Windex esetén az alacsonyabb HCP-vel rendelkező játékos megelőzi a magasabb HCP-vel rendelkező játékost. Ha így sem lehet dönteni, akkor a Versenybizottság sorsolással dönt.

Az így kialakult TOP 4 játékos játszik a végső győzelemért, oly módon, hogy az első helyezett játszik a negyedikkel, a második helyezett a harmadikkal. A két mérkőzés győztese játszik a bajnoki címért, míg a két vesztes a harmadik helyért.

A döntők során nem lehet döntetlenben megállapodni! A döntők esetében – amennyiben a játékosok nem tudnak megegyezni a játék időpontjában – kijelölt tee time-ot alkalmazunk. Ebben az esetben, amelyik játékos játékra készen megjelenik a kijelölt tee time előtt fél órával a klub recepcióján és a másik nem, akkor a megjelent játékos nyert. Mindkét játékos távolmaradása esetén a versenybizottság dönt a továbbiakról (akár más játékosok döntőbe jutásáról) a körülmények figyelembe vételével.

 1. 9. A mérkőzések lebonyolítása:Minden mérkőzést az Old Lake Golf Club 18 szakaszos, bajnoki golfpályáján kell lejátszani. A mérkőzéseket az 1-es szakaszon kell kezdeni és a szakaszok sorrendjét betartva kell lejátszani. Amennyiben a 18. lejátszott szakaszon még nem dőlt el a mérkőzés, akkor újra az első lejátszott szakasztól kezdve  – a szakaszok sorrendjét betartva – kell folytatni a játékot egészen addig, míg a mérkőzés el nem dől.

Az Alapszakasz és a Főtábla mérkőzéseinek során a játékosok megegyezhetnek döntetlenben.

Bármely játékos párbajozhat bármely játékossal, közös megegyezés alapján az egymás közti játék korlátainak figyelembe vételével. Bármely játékos indoklás nélkül visszautasíthatja bármely játékos párbajra hívását.

Az eredmények lejelentéséért a győztes, illetve a döntetlent kezdeményező játékos felel.

Az eredményeket a mérkőzést követően a legrövidebb időn belül le kell jelenteni a következő csatornák valamelyikén:

 • Email-ben : info@golfmania.hu
 • SMS-ben: +36 30 617 1726
 • Messenger: Szalai Ervin
 • A Bajnokság FB csoportjában posztként: https://www.facebook.com/groups/963342893728834

A jelentésnek tartalmaznia kell a játékosok nevét, a mérkőzés napján érvényes HCP-jét, a mérkőzés eredményét, a győztes egyértelmű megjelölésével.

 1. Dátumok, határidők:
 • Az Alapszakasz és a Főtábla mérkőzéseit 2021.09.26. vasárnap 18:00 óráig kell lejátszani és az eredményt jelenteni.
 • Döntő 1. kör: eredmény jelentési határidő: 2021.10.10. vasárnap 18:00 óra
 • Döntő 1. kör kijelölt tee time: 2021.10.10. vasárnap 10:00 óra
 • Döntő 2. kör: eredmény jelentési határidő: 2021.10.23. szombat 18:00 óra
 • Döntő 2. kör kijelölt tee time: 2021.10.23. szombat 10:00 óra
 • Ünnepélyes eredményhirdetés, KORONÁZÁS: 2021.10.24. vasárnap (Férfinap záróvacsora)
 1. HCP beszámítás:Az egymás ellen játszó játékosok playing hendikepjének különbsége alapján egy “shift”-tet alkalmazunk. Shift = a hendikep különbség osztva 3-mal egészre kerekítve, de maximum 6 (pl.: HCP különbség 4, akkor a shift 1, de ha a HCP különbség 5, akkor a shift 2) Az így kiszámolt shift-tel indul a mérkőzés, azaz a mérkőzés nem 0 – 0 ról, hanem 0 – shift-ről indul – a magasabb HCP-ű játékos ennyivel “vezet” (mintha ennyi szakaszt már megnyert volna) – ezután a mérkőzés során már semmilyen előnyben nem részesül a magasabb HCP-vel rendelkező játékos.
 2. Versenybizottság:
 • Dobos János
 • Hideg János
 • Rózsavölgyi János
 • Szalai Ervin
 • Törőcsik Attila

A versenybizottság döntései véglegesek, azok ellen fellebbezni nem lehet!

 1. Golfkocsiszabadon használható, távolságmérőaz MGSZ-szabályzata szerint engedélyezett, kísérő (caddy) NEM engedélyezett.
 2. Nevezési költségek, határidő:

“Malacpersely”: egyszeri 10.000,- Ft 

A “malacpersely” készpénzben fizetendő és teljes egészében a nyereményalapot hízlalja!

Nevezni és a “malacperselyt” befizetni Hideg Jánosnál lehet.

Hideg János elérhetőségei:

Email: retax@freemail.hu

Tel,: +36 30 919 5346

Facebook: https://www.facebook.com/hideg.janos.75

Nevezési határidő: A Bajnokságra folyamatosan lehet nevezni, de 2021. június 30. után további nevezéseket nem fogadunk el. Természetesen a párbajok a már benevezett játékosok között azonnal megkezdhetők, nem kell a nevezési határidőig várni.

 1. Díjazottak, díjak:

A döntőbe jutott négy játékos mindegyike – helyezésük arányában – díjazásban részesül a „malacpersely” és a Gelbmann pince támogatásának felhasználásával.

 1. Kommunikáció: A Bajnokságra nevezett játékosok névsorát, a Bajnokság pillanatnyi állását, a mérkőzések eredményeit folyamatosan közzétesszük a golfmania.hu weboldalon és a Bajnokság FB-csoportjában.

Használjátok bátran a FB-csoportot az egymás közötti kommunikációra, mások párbajra hívására, vagy akár párbajra felajánlkozásra pl. szabad időpont közzé tételével.

BÍZUNK BENNE, HOGY MINDEN JÁTÉKOS A MÉRKŐZÉSEK IDŐPONTJÁNAK EGYEZTETÉSE, VALAMINT A MÉRKŐZÉSEK LEJÁTSZÁSA SORÁN AZ OLD LAKE GOLF CLUB TAGJÁHOZ MÉLTÓAN,  SPORTSZERŰEN, A FAIR PLAY SZELLEMISÉGÉT MESSZEMENŐEN SZEM ELŐTT TARTVA VESZ RÉSZT A BAJNOKSÁGBAN! 

A Versenybizottság a változtatás jogát fenntartja! Jó játékot, jó versenyzést kíván a Gelbmann Pincészet és az Old Lake Golf Club!