GCT Golf Tour 2017 – Ki, miért, hogyan, mit?

Mint egy szelíd tó tükrébe vágott féltégla keltett hullámokat a magyar golf állóvizében  az idén debütáló GCT Holding Golf Tour. Talán nem is csoda, hiszen a legjobb magyar pályákon, értékes díjakért, minőségi catering mellett élhetik ki versenyszenvedélyüket a játékosok.

Három kérdést tettünk fel a Tour-on részt vevő – néhány közismert -játékosnak:

1. Miért döntöttél úgy, hogy elindulsz a GCT Tour 2017-es sorozaton, mi az ami felkeltette az érdeklődésedet?

2. Tervezel-e valamilyen különleges felkészülést a sorozat versenyeire?

3. Milyen eredményt vársz el magadtól a sorozaton?

Íme a válaszok:

Buna Edvin

1. Úgy vélem, egy hiánypótló sorozat indul útjára április 22-én! Minden játékos szeretne egy profi színvonalú versenyen részt venni, ezt mutatja jó néhány híres autógyár versenye. Ha viszont ez egy egész sorozat, ugyanolyan feltételekkel, az ország legizgalmasabb pályáin, ahol szinte csak a játékkal kell foglalkozni a versenyzőnek, az kihagyhatatlan lehetőség. Kellemes játékélményt várok!

2. A téli felkészülés úgy tűnik egész jól sikerült a Gregersen Indoorban. Szeretnék minden pályán játszani a verseny előtt, ahogyan időm engedi, hogy a megváltozott ütéshosszakat élesben tesztelhessem. Hencse egy kicsit kakukktojás, mert jó pár éve nem játszottam rajta, de emlékeim szerint nagyon élvezetes, de nem olyan könnyű! A rövidre nyírt Balatonudvari is új élmény lesz!
3. Bogey! Par! Birdie! Ezek kombinálva jöhetnek! Én a par-oknak örülök a legjobban! Lesz birdie és bogey is, de egy kiegyensúlyozott játékkal már elégedett leszek. 36 vagy több stableford pont fordulónként jó érzéssel töltene el, de minden pályán nehéz lesz a „helyi menők” ellen versenyezni. Mindent megteszek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból az adott fordulón és remélem ez az összesítésben is eredményes lesz.

Toma Imre

1. A facebook volt az ahol találkoztam a verseny kiírásával. Elolvasva nagyon tetszett ez a több pályán átívelő sorozat. Örülök, hogy ennyi pálya nyitott volt az ötletre, s ahogy érzékelem a klubunk (OLGC) minden szinten ( játékostól a PRO-n át a vezetőségig) teljes Swing szélességgel áll a dolog mögött.

2. A felkészülésem nem köthető kifejezetten a versenysorozathoz, mert ugye 3 év (kihagyás – a szerk.) az igen sok, úgyhogy ezerrel megy az újra töltése a vélt és valós tudásomnak.

3. Az eredmény tekintetében olyan vagyok mint a foci válogatott; a lefújásig elhiszem, hogy akár csoda is történhet. Tehát az elsődleges legyőzni a saját HCP-m.


Palotásné Horváth Zsuzsanna
1. Valamikor réges-régen, még a múlt évezredben, amikor az első versenysorozaton elindultam, a sorozat minden egyes állomása igazi golfélményt jelentett. Azóta is nosztalgiával emlegeti mindenki, aki résztvett a Johnnie Walker Golf Classic versenyein. Neves szponzorok, értékes ajándékok mellett, ami a játékosokat megfogta az a légkör, amit a klub teremtett. Kezdődött ez azzal, amikor a klubházba beléptél. A recepción minden versenyzőt örömmel fogadtak. Tóth Eszter, Bucs Eszter, Papp Erzsi. A mai napig mindenki emlékszik rájuk, mert nem lehet elfelejteni azt a sok kedvességet, amit kaptunk tőlük. Minden verseny után volt közösségi program: halászlé főzés bográcsban, Gór Nagy Mária színitanodásainak előadása, ökörsütés, vagy éppen az eső által elmosott verseny helyett éjszakába nyúló mulatozás a sátorban, ahova behúzódtunk. Mondhatnám, alap volt, hogy a golf mellett jól érezzük magunkat, együtt legyünk, örüljünk az együtt töltött időnek. A GCT Tour versenykiírását elolvasva, az a reményem támadt, hogy ezt az érzést, ezt a hangulatot akarják a szervezők újra elővarázsolni. Ezt várom a sorozattól, és remélem, nem fogok csalódni.

 

2. Külön felkészülést nem tervezek, hiszen heti rendszerességgel edzek és versenyzek. Mind az öt pályát ismerem. Szezon eleje van, és rögtön a legnehezebbel indul a sorozat. Sajnos nem lesz időm előtte „bejátszani” a pályát. Azt hiszem, nem itt fogok HCP-t javítani.

3. Milyen eredménnyel lennék elégedett? Nincs sem női, sem szenior női kategória. Hiába küzdünk ellene, a golfban már egyenjogúak vagyunk a férfiakkal. A jelenlegi HCP-m 19.5, ezzel a szenior kategória 18-36-ban indulhatok. Ez azt jelenti, hogy stablefor versenyben szinte lehetetlen megnyernem ezt a kategóriát egy magasabb HCP-s játékossal szemben. (Arra nem tér ki a kiírás, hogy mi van, ha HCP javítással kategóriát kellene váltania a játékosnak) Így marad az évek óta bevált taktikám. Magam ellen, illetve magamért játszom.

Öt pályán játszani, jó eredményt elérni, nem kis feladat! Izgatottan várom a kihívást, és remélem sok baráttal, élménnyel leszek gazdagabb.

Jó játékot mindenkinek!


Kormány Balázs
1. Szeretek golfozni és ezzel együtt új embereket megismerni. Külföldön részt vettem többször elegáns versenyeken kiváló társaságban és azt remélem a mostani is hasonlóan nagyszerű lesz.
2. Igen, készülök gyakorlatban és mentálisan is, amennyire időm engedi.
3. Szeretnék szebbet és jobbat teljesíteni a legszebb pályákon.

Sátori Ferenc
1. Szeretem azokat a versenyeket, ahol komoly a tét. Ez egy verseny sorozat, így egy-egy balul elsült szakasz miatt nem válik esélytelenné a játékos. Tetszik, hogy nagyon jó pályákon zajlik a verseny, Hencsének külön örülök! Látszik, hogy komolyan készülnek rá a szervezők, van körülötte felhajtás. Ez egy új kezdeményezés ami színesíti a golféletet a ranglista versenyek és szövetségi versenyek között. Jónak tűnik a pályaválasztások sorrendje is, hisz az első forduló után két héttel Udvariban lesz a Magyar Kupa, amire nagyon jó főpróba lesz.
2.  Folyamatosan készülök a szezonra, február végén Cipruson voltam a MID Amatőr csapattal, most Ausztriában vagyok a Diamond Country Clubban egy négy napos versenyen, szóval készülök a szezonra becsülettel. A GCT fordulók előtt biztosan céltudatos lesz a felkészülés, pl. minimum egyszer végigmegyek az adott forduló pályáján, fejben próbálom összerakni a szakaszokat, pályastratégát.
3. Az első cél mindig a saját HCP megjátszása, esetleg javítása. Most 11,8 a HCP-m , nagyon szeretnék 10 alá bemenni idén. Szeretem ha nyomás alatt kell teljesíteni, inspirál, így ezzel a versenysorozattal, öttel többször van lehetőségem a javításra. Mire lesz elég, fogalmam sincs. Reális célokat kell kitűzni, még nem tudom pontosan kik a kategórián belüli versenytársak, így jelenleg elvárásom sincs.

Rozman Péter
1. Az érdeklődésemet a leírtak alapján feltételezett profi szervezés és a különböző helyszínek színessége keltette fel. Azt gondolom, hogy több összefogásra van szükség a klubok között, a golf népszerűsítése érdekében.
2. Különleges felkészülésnek nem hiszem, hogy nevezhető a sok órányi gyakorlás, viszont elengedhetetlen.
3. Jó szórakozást és magammal szembeni győzelmet szeretnék elérni. Ha minden alkalommal azt tudom játszani, ahol éppen a tudásom van, akkor már boldog leszek. Remélem ez elegendő a döntőhöz.

Dudás Károly
1. Két dolog amiért indulok:
  • Egy olyan verseny ahol több játék után van győztes és az, hogy nem egy helyen, hisz minden pálya más: más a green, más az egész. Ez egy igazi kihívás.
  • Itt akik indulnak, már valószínű nem csalnak, hiszen HCP-sorrend szerint lesz az indítás – legalább is remélem. Itt már nem úgy van, hogy pont ma kijött a lépés… 5 pályán nem tudsz mindennap játszani… nem tudsz, nem lehet.
2. Igen sok gyakorlás és nyugodt játék minden pályán, de sajnos Zalán nem leszek mert elutazom, de a többin ott leszek!
3. Azt tervezem hogy HCP közelében játszom minél jobban – akkor tudom, hogy jól játszottam és ha netán nem sikerül, akkor újra nekivágok.

Klézli Ferenc
1. Számomra az első olyan hazai Tour, ami 5 különböző 18 szakaszos versenypályán zajlik, melyekhez sok golfozónak, így nekem is sok szép emlékem fűződik. Most egy versenysorozat keretében élhetjük át ismételten, és remélem, hogy sokan. A másik fontos szempont volt, hogy azt látom nem csak a verseny lejátszása lesz a fontos, hanem a hozzá kapcsolódó élmények, melyek kiemelhetik a sorozatot a többi verseny közül.
2. Az első verseny Udvariban lesz. Ezen a pályán korábban ritkán játszottam, nem adott sok jó élményt, azonban a téli felkészülésemet követően kétszer is végigjátszottam a pályát, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzek. Hasonlóan teszek majd minden helyszínnel. Az egyes állomások között pedig igyekszem rendszeresen gyakorolni edzői segítség mellett.
3. Senior kategóriában ez az első évem, így a tisztes helytállás az elsődleges célom. Szeretnék a hendikep szintemen játszani, vagy netán javítani. Ami ennél is fontosabb, hogy tudatosságomat növeljem minden elütésnél, minden szakaszon és minden pályán.

Hideg János
1. Szeretek versenyezni, új kihívásként tekintek erre a sorozatra. Tetszett a kiírásban, hogy ugyanaz a 72 ember méri össze a tudását különbözö pályákon.
2. Nem!  :)) Ahogy esik…
3. Csak a legjobbat, mindig erre törekszem!

Dibusz László
1. Kíváncsi vagyok erre az új sorozatra. Révész nekem garancia! (Révész Tamás: a Tour versenyigazgatója – a szerk.) Biztos jó lesz!
2. Nincs semmilyen különleges felkészülés. 
3. Természetesen szeretném megnyerni a sorozatot!

Magyar Tibor
1. Érdeklődésemet elsősorban a szervezés profi körülményei és a csalogató díjak keltették fel. Jó lenne egyszer egy utazást nyerni… És mindegyik pályát szeretem, ahol a versenyek megrendezésére kerülnek…
2. Felkészülést külön nem tervezek, de ma éppen Hencsén voltam kipróbálni a pályát. Megint rá kellett jönnöm hogy a legszebb és a legérdekesebb pálya Magyarországon…
3. Elvárások nincsenek…De jó lenne az első háromban végezni… Nehéz mezőnyre számítok… Nem lesz könnyű jó helyen végezni…

A fotók a játékosok Facebook-oldaláról származnak