Amikor a golf bírók találkoznak

mgsz_0418

A Zala Springs Golf Resort adott otthont április 17-én, vasárnap a golfbírók idei első továbbképzésének. A találkozó legfontosabb témája a pályaelőkészítés volt, amelyet Gágyor Gábor, az EGA Versenybizottságának tagja vezetett. Az elméleti tudnivalók ismertetése után a bírók a pályán vették végig azokat a legfontosabb területeket – elütők, karózás, pin pozíciók stb.-, amelyek kijelölése illetve ellenőrzése elengedhetetlen egy verseny megkezdése előtt. Előadást tartott a találkozón Bodor Tibor, aki a 2016-os változásokra hívta fel a figyelmet, kiemelve a Hendikep Szabályzattal összefüggő kérdéseket. Részletes beszámolót tartott a st. andrews-i élményeiről és az ott szerzett tapasztalatairól Horváth Béla, aki februárban tett sikeres vizsgát a golf szülőföldjén. Az egész napos találkozó a Helyi Szabályok témával zárult, amelynek keretei között a bírók az egyik hazai golfklub által használt szabályzatot pontosították, javították.

A találkozó a hasznos tudnivalók megosztása mellett remek alkalom volt arra is, hogy a bírók megismerjék a Zala Springs Golf Resort pályáját, amely az idei évben már több országos és nemzetközi versenynek is helyszínéül fog szolgálni. Külön megtiszteltetés volt a résztvevők számára, hogy Bruce Charlton, a Robert Trent Jones tervező iroda munkatársa személyesen mesélt a pálya tervezéséről és kialakításáról, illetve az ezzel kapcsolatos döntések hátteréről.

„Összességében ismét egy remek hangulatú szakmai-baráti találkozón vehettünk részt, ahol a tanulás mellett lehetőség nyílt a tapasztalatcserére valamint baráti beszélgetésekre is”- hangsúlyozta Fucskó Tünde, a Bíró Bizottság vezetője.

Via: MGSZ